top of page

PROGRAM ''ZANOSITEV''

Ženska in moška spolna celica v telesu zorita okoli 3 mesece. V tem obdobju lahko (tudi) s prehrano vplivamo na njeno kvaliteto in posledično možnost uspešne oploditve. Prehrana v tem obdobju je tudi izredno pomembna priprava na obdobje nosečnosti, ko so potrebe po hranilih v telesu višje. Prehrana in preskrba telesa s hranili igra tudi izjemno pomembno vlogo pri normalnem poteku menstrualnega cikla in uravnavanja težav, ki so posledica stanj kot je PCOS ali opuščanje hormonske kontracepcije.

Kako se prijavim na program?

Pred začetkom morebitnega sodelovanje se vedno dobiva na uvodnem (brezplačnem) klicu, kjer ti še podrobneje predstavim svoj način dela. Po uvodnem klicu izbereva termin za začetek sodelovanja (če se zanj seveda odločiš=

Komu je program namenjen?

Tako ženskam kot tudi parom v obdobju načrtovanja nosečnosti. Cena programa ostaja nespremenjena, tudi če se za udeležbo v programu odločita oba s partnerjem.

Program je primeren tudi za ženske s PCOS ali ženske, ki opuščajo jemanje hormonske kontracepcije.

Vsebina programa

Vsebina programa je razdeljena v 6 ur

1.ura:  izpolniva podroben vprašalnik, ki mi bo pomagal čim bolje razmetu tvoje individualne potrebe in se pogovoriva o primernem energijskem  vnosu, pomeni telesne mase v obdobju zanositve, osnovnih mikro in makrohranilih, vplivu prehrane na plodnost in prehranjevanju po principu 80:20.

2.ura: analizirava tvoj prehranski dnevnik in se pogovoriva o sestavljanju obrokov in vključevanju različnih živil, zadostnem vnosu beljakovin in pokrivanju potreb po nekaterih hranilih, ki so v obdobju načrtovanja nosečnosti ključnega pomena.

3.ura: pregledava domačo nalogo, ki si jo dobila po 2. uri in se pogovoriva o izbiri in vključevanju ogljikovih hidratov, vnosu vlaknin, vnosu sladkorjev, vnosu sadja in zelenjave, vključevanju stročnic in pokrivanju potreb po nekaterih hranilih, ki so v obdobju načrtovanja nosečnosti ključnega pomena. 

4. ura: pregledava domačo nalogo, ki si jo dobila po 3. uri in se pogovoriva o primerni količini in izbiri maščob, pomenu in vnosu omega-3 maščobnih kislin, in pokrivanju potreb po nekaterih hranilih, ki so v obdobju načrtovanja nosečnosti ključnega pomena.

5.ura: ponovno analizirava tvoj nov prehranski dnevnik, da oceniva kje potrebuješ še dodatno pomoč, na podlagi prehrane in izvida krvnih testov narediva zate primerno rutino jemanja prehranskih dopolnil in se pogovoriva o vseh najpomembnejših hranilih za žensko in moškega v fazi načrtovanja nosečnosti, posameznih skupinah živil, kako pogosto jih v prehrano vključiti in kako jih v prehrani nadomestiti.

6.ura: pregledava zadnjo domačo nalogo, narediva povzetek najpomembnejših informacij in se pogovoriva o ostalih komponentah življenjskega sloga, ki vplivajo na plodnost in osnovah prehranjevanja v nosečnosti, da tudi v to obdobje vstopiš kar se le da pripravljena.

Potek srečanj

1 ura traja 45-60 minut. Srečanje se izvede predvidoma 1x na teden oziroma na 5-10 dni. Vse ure potekajo ''online'' preko Zoom videoklica.

Kaj je še vključeno v ceno programa?

  • ''izobraževanje'' o branju deklaracij

  • seznam s ponudbo beljakovinsko bogatih izdelkov iz različnih trgovin

  • recepte in ideje za obroke

  • vsakodnevna možnost povratnih informacij

  • pdf dokument s povzetkom vsake ure

  • ''plonk listek'' ključih informacij

Cena programa?

230€
Možno je plačilo v dveh obrokih.

Kaj še čakaš?

bottom of page