top of page

PROGRAM ''NOSEČNOST''

Prehrana v obdobju nosečnosti igra ključno vlogo pri razvoju ploda, izražanju njegovih genov in dovzetnosti za razvoj bolezni v kasnejših letih otrokovega življenja. Z ustrezno prehrano zagotovimo vnos najpomembnejših hranil in tako preprečimo morebitna pomanjkanja, ki lahko negativno vplivajo na zdravje ploda in nosečnice.. Prehrana v obdobju nosečnosti je pomembna preventiva pred nastankom nekaterih komplikacij in težav. Prav tako lahko z ustrezno prehrano poskrbimo za primeren energijski vnos in priporočen prirastek telesne mase.

Kako se prijavim na program?

Pred začetkom morebitnega sodelovanje se vedno dobiva na uvodnem (brezplačnem) klicu, kjer ti še podrobneje predstavim svoj način dela. Po uvodnem klicu izbereva termin za začetek sodelovanja (če se zanj seveda odločiš=

Komu je program namenjen?

Program je namenjen vsem nosečnicam, ki si želijo s prehrano podpreti svoje in otrokovo zdravje, poskrbeti za zadosten vnos hranil, primeren energijski vnos in izbirati prava živila.

Program je zelo koristen tudi za nosečnice, ki so imele kakršnekoli težave v prejšnji nosečnosti ali imajo trenutno težave z zaprtostjo, slabostjo, zgago... Program je primeren tudi za nosečnice z gestacijskim diabetesom, ki bi si poleg ključih informacij o prehrani za uravnavanje krvnega sladkorja (glej program ''nosečniška sladkorja bolezen'') želele širše obravnave, ki zajema tudi ostale pomembne teme za obdobje nosečnosti.

Vsebina programa

Vsebina programa je razdeljena v 6 ur

1.ura:  izpolniva podroben vprašalnik, ki mi bo pomagal čim bolje razmetu tvoje individualne potrebe in se pogovoriva o tvojih energijskih potrebah med nosečnostjo, naraščanju telesne mase v nosečnosti, osnovnih mikro in makro hranilih, varnosti hrane (uživanje mesnih izdelkov, sirov, morske hrane…), vnosu tekočine in različnih pijač (čaji, kava,...) in ukrepanju pri pogostih težavah (slabost, zaprtost,...)

2.ura: analizirava tvoj prehranski dnevnik in se pogovoriva o principu uravnoteženega krožnika, kako zgraditi obrok v obdobju nosečnosti in vključevanju različnih živil, zadostnem vnosu beljakovin in pokrivanju potreb po nekaterih hranilih, ki so v obdobju nosečnosti ključnega pomena.

3.ura: pregledava domačo nalogo, ki si jo dobila po 2. uri in se pogovoriva o izbiri in vključevanju ogljikovih hidratov, vnosu vlaknin, vnosu sladkorjev, vnosu sadja in zelenjave, vključevanju stročnic in pokrivanju potreb po nekaterih hranilih, ki so v obdobju nosečnosti ključnega pomena. 

4. ura: pregledava domačo nalogo, ki si jo dobila po 3. uri in se pogovoriva o primerni količini in izbiri maščob, pomenu in vnosu omega-3 maščobnih kislin, in pokrivanju potreb po nekaterih hranilih, ki so v obdobju nosečnosti ključnega pomena.


5.ura: ponovno analizirava tvoj nov prehranski dnevnik, da oceniva kje potrebuješ še dodatno pomoč, na podlagi prehrane in izvida krvnih testov narediva zate primerno rutino jemanja prehranskih dopolnil in se pogovoriva o vseh najpomembnejših hranilih v obdobju nosečnosti, posameznih skupinah živil, kako pogosto jih v prehrano vključiti in kako jih v prehrani nadomestiti.

6.ura: pregledava zadnjo domačo nalogo, narediva povzetek najpomembnejših informacij in se pogovoriva o prehrani in vnosu tekočine med porodom ter osnovah prehranjevanja v obdobju dojenja.

Potek srečanj

1 ura traja 45-60 minut. Srečanje se izvede predvidoma 1x na teden oziroma na 5-10 dni. Vse ure potekajo ''online'' preko Zoom videoklica.

Kaj je še vključeno v ceno programa?

  • ''izobraževanje'' o branju deklaracij

  • seznam s ponudbo beljakovinsko bogatih izdelkov iz različnih trgovin

  • recepte in ideje za obroke

  • vsakodnevna možnost povratnih informacij

  • pdf dokument s povzetkom vsake ure

  • ''plonk listek'' ključih informacij

Cena programa?

230€
Možno je plačilo v dveh obrokih.

Kaj še čakaš?

bottom of page