top of page

PROGRAM ''NOSEČNIŠKA SLADKORNA BOLEZEN''

Ukrepi na področju prehrane so v primeru razvoja nosečniške sladkorne bolezni nujni, a to istočasno niti slučajno ne pomeni, da se mora nosečnica držati striktnega jedilnika, ki prepoveduje uživanje večjih skupin živil (ponavadi so to ogljikovi hidrati). Površni in presplošni prehranski nasveti, ki jih nosečnice prejmejo v diabetoloških ambulantah pogosto vodijo v hranilno pusto in energijsko pomanjkljivo prehrano, kar pa je v obdobju nosečnosti izredno problematično. Program temelji na znanstveno utemeljenih smernicah in ukrepih. Moj cilj je nosečnice naučiti kako z uravnoteženimi obroki in vključevanjem vseh živil lahko uspešno uravnavajo krvni sladkor, brez pretiranih restrikcij, ki lahko vodijo tudi v hudo psihično stisko.

Kako se prijavim na program?

Pred začetkom morebitnega sodelovanje se vedno dobiva na uvodnem (brezplačnem) klicu, kjer ti še podrobneje predstavim svoj način dela. Po uvodnem klicu izbereva termin za začetek sodelovanja (če se zanj seveda odločiš=

Komu je program namenjen?

Program je namenjen vsem nosečnicam z nosečniško sladkorno boleznijo, ki želijo kljub diagnozi poskrbeti za hranilno in energijsko dovolj bogato prehrano.

Še posebej pa tistim, ki so s strani zdravstvenega osebja prejele neutemeljena priporočila, kot je ''sadje uživaj v zelo omejenih količinah'', tistim, ki zaradi omejene prehrane doživljajo stisko in tistim, ki kljub sledenju nasvetov še vedno ne uspejo uravnati krvnega sladkorja.

Vsebina programa

Vsebina programa je razdeljena v 4.ure

1.ura:  izpolniva podroben vprašalnik, ki mi bo pomagal čim bolje razmetu tvoje individualne potrebe in se pogovoriva o temeljnih ukrepih za uspešno uravnavanje krvnega sladkorja.

2.ura: analizirava tvoj prehranski dnevnik in meritve krvnega sladkorja se pogovoriva o pomanjkljivostih in možnih izboljšavah v prehrani. Na podlagi tvojega prehranskega dnevnika prejmeš tudi ''izboljšano verzijo'' (ne, ne gre za predpisan jedilnik, ampak predloge in možnosti, ki ti pomagajo bolje razumeti princip kombiniranja različnih živil.

3.ura in 4. ura: namenjeni sta spremljanju stanje, ki se z napredovanjem nosečnosti pogosto spreminja in zahteva morebitne nove prilagoditve v prehrani.

Potek srečanj

1 ura traja 45-60 minut. Srečanje se izvede predvidoma 1x na teden oziroma na 5-10 dni. Vse ure potekajo ''online'' preko Zoom videoklica.

Kaj je še vključeno v ceno programa?

  • ''izobraževanje'' o branju deklaracij

  • seznam s ponudbo beljakovinsko bogatih izdelkov iz različnih trgovin

  • recepte in ideje za obroke

  • vsakodnevna možnost povratnih informacij

  • pdf dokument s povzetkom vsake ure

  • ''plonk listek'' ključih informacij

Cena programa?

120€

Kaj še čakaš?

bottom of page