top of page

PROGRAM ''DOJENJE''

Prehrana v obdobju dojenja pomembno vpliva na kvaliteto in sestavo mleka in posledično na nadaljnji razvoj otroka. V tem obdobju je prehrana izredno pomembna tudi iz vidika regeneracije telesa po nosečnosti, prehranska pomanjkanja pa so zaradi izčrpanih zalog zelo pogosta. Še dodaten izziv predstavljata pomanjkanje časa, utrujenost in morebitne potrebe po izločanju nekaterih skupin živil.

Kako se prijavim na program?

Pred začetkom morebitnega sodelovanje se vedno dobiva na uvodnem (brezplačnem) klicu, kjer ti še podrobneje predstavim svoj način dela. Po uvodnem klicu izbereva termin za začetek sodelovanja (če se zanj seveda odločiš=

Komu je program namenjen?

Program je namenjen vsem doječim mamam, ki si želijo v obdobju dojenja poskrbeti za hranilno bogato prehrano in na ta način podpreti produkcijo in kvaliteto mleka ter regeneracijo telesa po porodu.

Program je še posebej primeren za doječe mame, ki morajo zaradi težav z alergijami in intolerancami iz prehrane izključevati večje skupine živil in so tako dodatno izpostavljene tveganju za prenizek vnos hranil. 

Vsebina programa

Vsebina programa je razdeljena v 6 ur

1.ura:  izpolniva podroben vprašalnik, ki mi bo pomagal čim bolje razmetu tvoje individualne potrebe in se pogovoriva o tvojih energijskih potrebah med dojenjem, osnovah prehranjevanja v poporodnem obdobju, osnovnih mikro in makro hranilih in varnosti hrane v obdobju dojenja.

2.ura: analizirava tvoj prehranski dnevnik in se pogovoriva o vplivu prehrane na pojavljanje krčev, o smiselnosti izločanja nekaterih živil iz prehrane, kako izločena živila nadomestiti in ohraniti hranilno dovolj bogato prehrano, po kakšnem principu se lotiti izločanja živil...

3.ura: pogovoriva se o vplivu prehrane na tvorbo mleka, s katerimi živili podpreti laktacijo, kako v prehrano vključiti ogljikove hidrate, kako poskrbeti za zadosten vnos sadja, zelenjave in stročnic in o vnosu nekaterih pomembnih hranil od katerih je odvisna kvaliteta mleka.

4. ura:  pogovoriva se o primerni količini in izbiri beljakovin in maščob, pomenu in vnosu omega-3 maščobnih kislin, in pokrivanju potreb po nekaterih hranilih, ki so v obdobju dojenja ključnega pomena.


5.ura: ponovno analizirava tvoj nov prehranski dnevnik, da oceniva kje potrebuješ še dodatno pomoč, na podlagi prehrane in izvida krvnih testov narediva zate primerno rutino jemanja prehranskih dopolnil in se pogovoriva o vseh najpomembnejših hranilih v obdobju dojenja posameznih skupinah živil, kako pogosto jih v prehrano vključiti in kako jih v prehrani nadomestiti.

6.ura: po potrebi se pogovoriva o varni izgubi telesne mase v obdobju dojenja in pregledava osnove uvajanja goste hrane

Potek srečanj

1 ura traja 45-60 minut. Srečanje se izvede predvidoma 1x na teden oziroma na 5-10 dni. Vse ure potekajo ''online'' preko Zoom videoklica.

Kaj je še vključeno v ceno programa?

  • ''izobraževanje'' o branju deklaracij

  • seznam s ponudbo beljakovinsko bogatih izdelkov iz različnih trgovin

  • recepte in ideje za obroke

  • vsakodnevna možnost povratnih informacij

  • pdf dokument s povzetkom vsake ure

  • ''plonk listek'' ključih informacij

Cena programa?

230€
Možno je plačilo v dveh obrokih.

Kaj še čakaš?

bottom of page